O nama

Planina Radan nalazi se na jugu Srbije. Okružena je plodnim dolinama reka Toplice, Kosanice, Jablanice i Puste Reke. To je ekološki čisto područje u čijoj blizini ne postoji ni jedan zagađivač. Poznata je po bogatsvu biljnog i životinjskog sveta, vodenom bogatstvu, arheološkim lokalitetima, prirodnim fenomenima… Na njoj je čuvena Đavolja varoš, jedan od retkih prirodnih fenomena na svetu, kao i druge brojne prirodne lepote: jezera, vodopadi, slapovi, nepregledne šume… U blizini nje nalazi se čuveno arheološko nalazište Caričin Grad (Justinijana Prima) iz VI veka, Nemanjna zadužbina Manastir Sv. Nikole iz XII veka kao i brojni drugi manje poznati arheološki lokaliteti: Marino Kale, Zlatsko Kale, Bregovinsko Kale, Ivan Kula i td. Planina Radan ima specifičnu mikroklimu, pa na njoj rastu samoniklo neke biljne vrste što nema na drugim mestima. Jedna od tih biljaka je i Mečja Leska. Linija Hrasta se penje do 900 metara nadmorske visine umesto uobičajnih 700, a linija Bukve počinje tek od 800 umesto uobičajenih 600 metara nadmorske visine.

Na njenim pitomim obroncima smestilo se selo Majkovac u kojem su se davne 1878 godine doselili naši preci. Od samog početka oni su se bavili proizvodnjom hrane i za sebe i za druge. Mi njihovi naslednici nastavljamo tim putem koji su nam zacrtali naši preci unapređujući i stičući nova znanja iz organske poljoprivrede i narodne medicine.

Proizvodi koji su pred vama od voća i povrća, nastali su po tradicionalnoj recepturi naših predaka. Divlje i pitomo voće i lekovito i aromatično bilje sakupljamo u prirodi ili uzgajamo na našem imanju, koje se nalazi daleko van asfaltnih puteva, poštujući sve norme organske proizvodnje. Naše imanje se nalazi delom u ataru sela Majkovac, a delom u ataru susednog sela Orane. Imamo registrovano poljoprivredno gazdinstvo pod brojem BPG 723355005600.

Bavimo se profesionalno i pčelarstvom, sa trenutno dva stacionarna pčelinjaka u atarima dva gore pomenuta sela. Broj pčelinjaka je ID 706086000876. Trenutno imamo 50 pčelinja društva u oba pčelinjaka. Bavljenje pčelarstvom u našoj porodici ima dugu tradiciju. Još su naši pradedovi čuvali pčele. Najpre u primitivnim košnicama tzv. Trmkama, da bi naredne generacije prešle na savremene košnice nastavljače. Košnice su nastavljače tipa Dadan-Blat. Posedujemo dvanestoramne i desetoramne košnice, kao i sedmoramne nukleuse. Imamo u planu širenje oba pčelinjaka, kao i formiranje još jednog, koji će biti pokretni-seleći. Kako u bližoj tako i u daljoj okolini pčelinjaka ima obilje voćne, bagremove, livadske i šumske paše, pa u ponudi imamo sve ove vrste meda, propolis, polen, vosak, kao i lekovite preparate na bazi meda.